Ozgur Serdar Altunoglu

Animasyon ve Konsept Sanatı

  • CV
    • CV (Türkçe)
    • Portfolyo
    • Yazılar
    • Hakkımda
  • HİZMETLER
  • BLOG
  • İLETİŞ
  • Türkçe
  • İngilizce
Wizard of Oz Remake - Ozart Design

VFS – Animation Concept Art 4. ve 5. Dönem Nasıl Geçti?

Tarih: 2018-08-23
Kategori: Konsept Sanatı

VFS ACA “Animation Concept Art” programındaki 4. ve 5. dönemlerin tamamlanmasıyla birlikte son dönemece de erişmiş olduk. Önceki dönemlerin yazılarını okuduysanız işte bu da sondan bir önceki halka. Bu yazıyı yazmak da Summer Break’e kısmetmiş.

ACA Term 4 – Uyarlama Proje

Bu dönem daha önceki dönemleri toplamı şeklinde. Bir entelektüel malvarlığını (fikri mülkiyet) (IP: Intellectual Property) alıp bunu kendi tarzımızda yeniden tasarlayacağız, taşıt, çevre ve karakter tasarımından istediğimizi yapmakta özgürüz. (Not: Telif sorunu olmasın diye özellikle 75 sene önceki eserlerden seçim yapılıyor. Bu arada Kanada’da bu süre 50 sene.)

Örneğin Alis Harikalar Diyarında fakat uzayda, ya da Zorro ama deniz kızı, Sindirella fakat steam punk gibi. Ben ise Wizard of Oz hikayesini uzak doğu temalı ve hayvanlı bir şekilde uyarladım. Dorothy eli sopalı bir kedi, teneke adam çaydanlık, bizim bahçedeki manyak karga korkuluk, Büyücü Oz ise yürüyen bir şehir olarak tasvir ettim. Karakter detaylarına bu linkten bakabilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/BlEVRefhfsY/?taken-by=serdicim

Bu proje sayesinde tüm konsept sanatı işlerini kapsayan bir projede uygulama fırsatı bulduk. Bu arada destekleyici dersler devam etti. Digital Painting dersinde ise farklı bir konu seçtim. Su altında bir şehri tasvir ettim. (Yine İstanbul)

View this post on Instagram

İstanbul 2453, post apocalyptic sci-fi city view. 😶 Digital Painting Term 4 final design. / İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2453'e yönelik şehri plan tasarımlarını hazırlamak bana düştü. #scifi #istanbul #bosphorus #underwater #digitalpainting #conceptart

A post shared by Ozgur Serdar (@serdicim) on Jun 14, 2018 at 12:56pm PDT

Media Studies dersinde ise VFS mezunu Kirby Ferguson’un Everything is Remix teorisinden yola çıkarak kendi Remix/MashUp videomuzu yaptık.



Destek olarak gerçekçi çizim dersine ek olarak Harmony programı ile tanıştık. Aşağıda zıplattığımız lambayı görüyorsunuz.

View this post on Instagram

Animation is a serious business. / Animasyon yan gelip yatma yeri değildir. #vfschronicles #animation #lamp #wacom #wacomcintiq

A post shared by Ozgur Serdar (@serdicim) on Jun 7, 2018 at 3:25pm PDT

Dönemin sonunda ise nihai projemiz için bir sunum hazırladık. Son iki dönem bunun için uğraşacağız. Ben aklımdaki hikayelerden biri olan ve bana farklı tasarım imkanları sağlayacağını düşündüğüm bir projeyi seçtim: Freelance Chicken.

ACA Term 5 – Kişisel Projeye Hazırlık

Son iki dönem artık portfolyomuza da belirleyici olacak kendi tarzımızı oluşturan bir proje olacaktı. Bu dönemde tarzımızı ve son dönemde nasıl bir proje yapacağımızı kesin olarak belirlememiz gerekiyordu. Okulun bize en büyük katkısı burada devreye giriyor: kendi sesimizi bulmak. Bunu için term 3’te kişisel bir mood reel hazırlamıştık. Hiçbir lisans hakkı gözetmeden sevdiğimiz şeylerden oluşturduğumuz bir video. Gerçekten çok faydalı bir çalışma neyi sevip neye ağırlık vermeniz gerektiğini görüyorsunuz. Dolayısıyla oyun teknolojileri ile pek bir alakam olmadığını tamamen animasyon odaklı olduğumu keşfetmiş oldum.

Ben de yılların vermiş olduğu freelance deneyimlerimi derleyip serbest dolaşan ve kendi parasını kendi kazanan bir tavuk hikayesi düşündüm. Aşağıda ise diğer tavukların özgürlüğe kaçışını anlatan sahne görülüyor.

Dönem sonunda ise hikâyeyi anlatan bir sanat çalışması ile bir animatik hazırlamamız gerekiyordu. Aşağıda final projemin animatik versiyonunu görüyorsunuz. Gelecek dönem bunu renklendirip gösterime koymayı düşünüyorum. Sonra gelsin Disneyler gitsin Pixarlar.



Other Articles / Diğer Yazılar
  • VFS - Animation Concept Art 2. ve 3. Dönem Nasıl Geçti?VFS - Animation Concept Art 2. ve 3. Dönem Nasıl Geçti?
  • VFS ACA - Freelance Chicken Animasyon Konsept Sanatı ProjesiVFS ACA - Freelance Chicken Animasyon Konsept Sanatı Projesi
  • Müslüm Gürses Animasyon - Koff Animasyon Bunu Nasıl Yapmış?Müslüm Gürses Animasyon - Koff Animasyon Bunu Nasıl Yapmış?
  • En İyi Animasyon, Konsept Sanatı ve Görsel Efekt Yazılımları: Endüstri Raporu 2018En İyi Animasyon, Konsept Sanatı ve Görsel Efekt Yazılımları: Endüstri Raporu 2018
  • Animasyon Filmleri Seyir Notları 2018Animasyon Filmleri Seyir Notları 2018
  • Hacettepe Grafik Yüksek Lisans Bitti: I am the Master of ArtHacettepe Grafik Yüksek Lisans Bitti: I am the Master of Art

Etiketler: VFS ACA, vitrin

Yorumlar

  1. Muhammed

    2018-08-25 ile 10:54

    Hocam son derece iyi bir bloğunuz var. Güncenizi ve diğer yazılarınızı severek takip ediyorum. Ayrıca yazılarınızla sürekli yeni şeyler öğreniyorum. Teşekkür etmek istedim. İyi ki böyle bir kaynak oluşturmuşsunuz.

    Cevapla
  2. Abdullah

    2018-09-01 ile 08:40

    Serdar Bey merhaba.
    Bloğunuzun sessiz takipçisiyim :) Başladığınız yeni eğitim maceranızı heyecanla takip ediyorum. Okul yoğunluğundan uzun aralıklı güncelleme yapıyorsunuz ama birikimlerinizi, yaşadıklarınızı paylaşmanız bizim için eşsiz bir değer. Özellikle TC vatandaşı olarak resmi alanda karşılaştığınız sorunlar, çabalarınız diğer bu yolu takip edecekler için bir rehber niteliğinde.
    Öğrenci olarak çalışma imkanı kazanabildiniz mi? İleriye yönelik planlarınız nasıl? Paylaşabilirseniz sevinirim.
    Kanada, ABD gibi yerlerde şansınız yaver gitmezse Avrupa taraflarına da bir bakmanızı önerebilirim. Mesela İsviçre’de öğrencilere haftada 15 saatlik çalışma imkanı sunuluyor ve işverenler için ilave yükümlülük doğmuyor. Bu gibi güzel imkanları olan farklı yerler mutlaka vardır.
    Umarım herşey gönlünüzce olur. Bize gelişmeleri aktarmaya devam etmeniz dileğiyle..

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün En Çok Bakılanları

  • Boya Bilgisi: Kurşun, Kömür, Mürekkep, Guaj, Akrilik, Yağlı, Sulu, Kuru, Ebru...Boya Bilgisi: Kurşun, Kömür, Mürekkep, Guaj,… (96)
  • En İyi 3D Animasyon ve Karakter Tasarım ProgramlarıEn İyi 3D Animasyon ve Karakter Tasarım Programları (74)
  • Tipografiye Giriş: Tipografi Font Typeface Nedir?Tipografiye Giriş: Tipografi Font Typeface Nedir? (56)
  • En İyi Manga, Anime ve 2D Animasyon ProgramlarıEn İyi Manga, Anime ve 2D Animasyon Programları (48)
  • Türkiye'deki Canlandırma / Animasyon Eğitimi Veren Okullar Üzerine Pedagojik Bir İrdelemeTürkiye’deki Canlandırma / Animasyon Eğitimi… (41)
  • Evde Biyometrik Fotoğraf Nasıl Çekilir (Çözümlü)Evde Biyometrik Fotoğraf Nasıl Çekilir (Çözümlü) (32)
  • Oto-Stereogram (Şaşı Bak Şaşır) Çeşitleri ve YapılışıOto-Stereogram (Şaşı Bak Şaşır) Çeşitleri ve Yapılışı (30)
  • En İyi 3D Tasarım Programları: Yeni Başlayanlar için 2016 DosyasıEn İyi 3D Tasarım Programları: Yeni Başlayanlar için… (27)

Seçme Yazılar

Typeface table

Tipografiye Giriş: Tipografi Font Typeface Nedir?

Tipografi ile ilk defa Web-Grafik kursunun düzenlediği bir seminerde tanıştım. Her afişin, her ilanın, her etiketin içinde duruma göre değişen font aileleri vardı. Anladım ki sadece sözcüklerin anlamları değil, harflerin şekilleri de duygu içerebiliyordu. O gün ‘type’ gözüm açıldı ve dünyayı daha farklı görmeye başladım. Biraz tecrübe kazandıktan sonra birkaç font seti bile yaptım. İsterseniz, tipografi nedir ve […]

Ozgur Serdar Altunoglu © 2021

  • Türkçe
  • English