Ozgur Serdar Altunoglu

Animasyon ve Konsept Sanatı

  • CV
    • CV (Türkçe)
    • Yazılar
    • Hizmetler
    • Linktree
    • Hakkımda
  • ART
  • BLOG
  • İLETİŞ
  • Türkçe
Kuantum SEO: Arama Motoru Optimizasyonu

Kuantum SEO Yöntemiyle Siteniz İlk Sırada!

Tarih: 2012-12-27
Kategori: Site Bilgisi

Sadece bilinç gücünüzü yükselterek sitenizi ilk sıraya taşıyabileceğinizi biliyor muydunuz? Evrendeki arama motorlarına doğru sinyaller yollayarak ondan harika dönüşler elde edebilirsiniz. Her alana nüfuz eden kuantum çılgınlığının arama motoru konusuna musallat olmaması garibime gitti ve bir kaç yıllık tecrübemle kuantum ile SEO konusunu birleştireyim dedim. Ayrıca kuru kuru tavsiyede bulunmak yerine bunları uyguladığım bir senaryo ile anlatmayı deneyeceğim.

Dikkat: Bu yazı giriş seviyesinde SEO konusuyla ilgilenen “web master”ları bilgilendirmek (ve kuantumdan medet umanları eleştirmek) için yazılmıştır.

Kuantum SEO için

0. İlk Adım Fikir: Evet, çok güzel olduğunu zannettiğiniz bir fikriniz var; ama kimsenin haberi yok. Heyecandan ölüyorsunuz ve dünya ile paylaşmak istiyorsunuz. Ne yapacaksınız, kapı kapı dolanıp anlatmak yerine arama motorlarının ve insanların hoşuna gidecek bir site yapabilirsiniz.

Bizim senaryomuzda ise ay üzerinde kurulmuş hayali bir üniversite düşüncesi var. Öyle ki siteyi ziyaret edenler gerçekten bir üniversiteye geldiklerini düşünecekler.

1. Uygun Alanadı: Bir alanadı alacaksanız ve fikrinize güveniyorsanız süresini 5 yıl ve yukarısı olarak kiralayın. Böylelikle Google sizin uzun soluklu bir siteye başladığınızı anlasın ve güvensin. Ayrıca alanadınız ne kadar kısa ve konuyla alakalı olursa o kadar iyi. Ayrıntılı bilgi için Domain Seçme Sanatı adlı yazımı okuyabilirsiniz.

Evet, alanadımızı aldık “ayevrenkenti.com” biraz uzun ama projenini adı böyle biz ne yapalım, aykenti.com da olabilirdi ama öyle başladık, başladığımızda bizi kuantum metafiziği konusunda bilinçlendiren kimse yoktu, o yüzden sinyalimiz biraz uzun oldu.

2. Temiz Kod: Sitenizi kodları temiz olsun. Yazılımcı değilseniz sıfırdan program yazmak yerine her ortama uyum sağlayan WordPress kullanın; çünkü diğer tüm CMS‘ler artık eziyet olmaya başladı.

3. WordPress: Akıllılık edip WordPress’i seçtikten ve onu da bir barındırıcı servisine kurduktan sonra WordPress SEO eklentisini yükleyin. Bu eklenti sayesinde her sayfa için başlık, tarif ve anahtar sözcük belirleyebiliyorsunuz.

Anahtar sözcüklerimiz: ay, uzay, bilimkurgu, fantastik, hayal, alternatif okul, eğitim eleştirisi, üniversite, akademi, evrenkent… Ne kadar özgün ve konunuzla alakalı sözcükler bulursanız ve onları metinlerde ne kadar ustalıkla kullanırsanız o kadar iyi. Mesela Google’a “ay evrenkenti” yazın bakalım ne çıkıyor? Tabi biz çıkıyoruz ama kimin aklına gelir ki onu yazmak:) 

Not: Aynı mantıkla Google’a “Kuantum SEO” yazdığınızda ilk sırada hangi yazı çıkıyor bir bakın. Ve bu konunun ne kadar önemli olduğunun anlayın.

4. WebMasterTools’a Kayıt Etmek: Sitenizin kod altyapısı hazırlandıktan ve gerekli içerikler girdikten sonra siteye kim gelmiş kim gitmiş anlamak için üç büyük arama motoru, Google, Bing veya Yandex’in WebMasterTools, hizmetlerinden en az birine sitenizin haritasını kaydedin. Dolayısıyla Google Analytics veya Yandex Metrica da olaya dahil olacaktır. Tabi bunların hepsi ayrı ayrı konu başlıkları.

Evet, zaman geçtikçe ve siz siteye veri girdikçe, arama motorları, oya gibi işlediğiniz siteyi daha da özenle kayıt etmeye (indekslemeye) başlayacaktır. Sıra geldi sosyal medya desteğine…

Paylaşın Paylaşılın

5. Sosyal Medya: Siteniz için Facebook, Twitter ve Google+ sayfaları veya hesapları açın. Bunlar sayesinde sosyal medyayla etkileşimini başlayacak yayınlarınızı bunlarla paylaşabileceksiniz.

Daha da abartmak, süper sosyal olmak istiyorsanız: Instagram, Foursquare, Pinterest, Flickr, Tumblr, Youtube, LinkedIn, Scoop.it hesaplarına da kayıt olabilirsiniz.

6. Sosyal Bağ: Açtığınız sosyal medya hesaplarını sitenize bağlayın. Twitter ve Facebook paylaşımlarınız, sitenizden de görülüyor olsa iyi olur. Hatta tüm sosyal medya hesaplarınızın küçük simgelerle linkleri olması önemli. Tabi abartınca da bu sefer sadelikten ödün vermiş olacaksınız, bu da sitenizi göz yoran ziyaret edilmek istenmeyen bir yere dönüşmesine neden olabilir. Evrenle uyum önemli.

ayevrenkenti.com sitesinin ana sayfasına bakarsanız en popüler sosyal medya bağlantılarına bir şekilde ulaşılabilecek linkler barındırdığını görebilirsiniz.

7. Özgün içerik: Google kopyala yapıştırcıları sevmez ve onları indekslese de düşük puan verir (trustrank) bu nedenle paylaşımlarınız kimsede olmayan paylaşımlar olmalı ki taze içerik aramaya çıkan Google örümcekleri siteniz geldiğinde bir hazineyle karşılaştığını bilsin ve hemen listelesin.

Özgün içerik sağlamak size kalmış. Zaten fikriniz özgünse içeriği de özgün olacaktır. Benim fikir o kadar özgün ki ancak günde 25 kişi ya geliyor ya gelmiyor. Böyle bir site için fazla bile çünkü siteler su gibi içerik ister ve onları belirli aralıklarla sulamanız gerekir.

Evet, sonunda hem oya gibi işlenmiş hem de sosyallikten coşmuş bir siteniz var. Ziyaretçileriniz sitenizdeki yazıları okumaya doyamıyor. İsterse Facebook veya Twitter adresinizi geçiyor isterse İnstagram fotolarınıza dalıp gidiyor. Buraya kadar tamam ama dahası daha çok ziyaretçi istiyorsanız.

8. Sitenize link toplayın: Uçan kuşa yorum yapın bulabildiğiniz tüm sosyal medya ortamlarına üye olun ve mutlaka site adresinizi içeren paylaşımlarda bulunun. Tabi bunu yapan otomatik programlar var ve dolayısıyla bu çakallığa karşı da koruyucu programlar var bu nedenle hiç üşenmeden konuyla alakalı sitelere ciddi yorumlar yapıp konuları bağlayan linkler yaratırsanız sayfa puanınız (pagerank’iniz ) açısından olumlu olur. Hiç beklemediğiniz bir ziyaretçi komşu siteye yaptığınız basit bir yorumla sizin muhteşem sitenizi keşfedebilir.

Mesela Ay Evrenkenti sitesi sosyal medya olmadan ölü sayılabilir. Sitenin Facebook sayfası sayesinde bir çok dost edindiğimi söyleyebilirim. Sosyal medya ve komşu sitelere yapılan yorumlar ve etkileşim bu açıdan çok önemli. Sitenize gelip giden linklerin kırık olmaması da çok önemli. Şu kırık link tespiti sitesi sayesinde linklerinizi kontrol ederseniz. Google size vay ve ne kaliteli linkleri varmış diyip daha üst sıralara çıkartabilir.

Kuantum SEO Page Rank Çizelgesi

Bunlar alın teriyle elde edilen ziyaretçi toplama yöntemleriydi. Şimdi senaryo dışına çıkıyoruz. Eğer bir ürün satıyorsanız ve daha çok görünürlük istiyorsanız artık sizi reklam verme zamanınız gelmiş demektir. Tıklama başına 1 Kr nasıl? Ayrıca edu ve gov uzantılı internet sitelerinin ziyaretçi defterlerini biz gezin bakalım, neler var. Link toplamak için maden gibi ama tüm vaktinizi tüketebilir dikkat.

Olmadıysa Sertleşin

9. Yetmediyse Reklam Verin: En etkili yöntem Google Adwords, ardından Facebook Reklamları sonra Twitter ve diğer reklam veren siteler… Ne kadar para o kadar ziyaretçi. Tabi reklama harcadığınız para sattığınız ürünü karşılamalı bu yüzden ilk 8 maddenin çok iyi uygulanması gerekiyor.

10. Gri Yollar: Başka bir link toplama yöntemi ise link değiş-tokuşu.  Bağlantıları topladığınız bir sayfa oluşturun ve insanlarla iletişime seçin. “Sen bana link ver ben de sana link vereyim, böylece hep birlikte linkli linkili arama motorlarında yükselelim.” diyin. Bu yol neden “gri” çünkü gerekli bir bir bilgi olduğunda, bu makalede olduğu gibi zaten link vermek kullanılan bir yöntem fakat alakasız bir sitede saçma duruyor ve google böyle durumlarda sitenizi cezalandırıp indekslemeyi kesebiliyor.

Buna bir örnek olarak şu siteyi verebilirim: Site yöneticisi benimle bağlantıya geçti ve “Web Design and WordPress Support: Orlando Web Design” linkini vermem karşılığında kendi link tarlasından siteme bağlantı vereceğini söyledi (Ek: tarih 04.02.13 ve link ölü, kırık link tespiti programıyla kandırıldığımı anlamış oldum fakat benim link çalışıyor. Olmadı bu ve linkleri kaldırdım). Linkleşmenin etkili bir yöntem olduğunu düşünmüyorum. Etik dışı sayılmaz çünkü web tasarımı ile ilgili bir site, etik dışı olabilir çünkü suni bir şekilde eklendi. Başka biri daha gelse onu nereye sıkıştıracam? İşte bu yüzden gri yani belirsiz dolayısıyla karar sizin. Her neyse, bunlarla uğraşmak yerine güzel bir makale yazın herkes de paylaşsın en iyisi bu.

11. Karanlık yollar: Evrene gönderdiğiniz ping sinyalleri hâlâ yeterli değil mi? Piyasa çok mu çetin ve aradan sıyrılmanız mı gerekiyor. Siz uyurken sahte profiller açıp sitenizi linkleyecek hatta insanlar sitenizde gezerlerken facebook sayfalarınızı çaktırmadan beğendirecek çeşitli yazılımlar da var. Bunu ara ara büyük firmalar da yapıyor. Fakat şunu aklınızdan çıkarmayın kişi sitenize geldiğinde hüsrana uğramasın. Gerçekten orada güzel vakit geçirsin. Etik dışına çıkarsanız gerçek hayatta olduğu gibi bunun lekesinden uzun süre kurtulamazsınız. Başkalarını boş verin aynada kendi yüzünüze nasıl bakacaksınız? Neyse, sizin siteniz sizin kararınız.

12. İnternetten Zengin Olmak: Yılmadınız ve hâlâ buradasınız, karanlık yollara da girmediniz, fikir tuttu ve siteniz ziyaretçi patlamasına uğradı ne yapacaksınız? Reklam alın para kazanın. Bunu için Adsense en pratik yöntem. Tabi aşırı reklam alıp siteyi mide bulandırıcı bir şekle sokmasanız iyi edersiniz. Bu sefer de gelen adamı elinizden kaçırıverirsiniz.

En güzel örnek Ekşi Sözlük, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 19. sitesi. Alexa verilerine bakarsanız görürsünüz. Tabii böyle bir siteyi yönetmek de kolay değil. Ekşi Sözlüğü ziyaret ettiğinizde gözünüze ilk çarpacak şey reklamlar olacaktır. Çünkü adamlar cidden kazanıyor olmalı. (Günlük ziyaretçi sayısı 200 000 olarak tahmin ediyorum.)

Diyelim ki aylık 1500 TL kazandıran bir site istiyorsunuz. Tıklama başına 10 Kr’tan hesaplarsak, günlük reklam geliriniz 50TL olmalı. Bu da 500 reklam tıklanması demek. %0.29 tıklanma oranıyla hesaplarsak da günlük 2000 ziyaretçiyi geçen bir site yapmanız gerekiyor. Ay Evrenkenti’ne günde ortalama 25 kişi geliyor aradaki uçurumu oradan hesaplayın artık, günlük 1725 kişi daha buldum mu emekli gibi yaşamaya evde kitap okumaya başlayabilirim demektir.

Sonuç

SEO dediğimiz “Google’da üst sırada çıkma arzusu” aslında bu ilk sekiz maddenin doğru uygulanmasından ibaret. Her madde tamamen bir uzmanlık konusu fakat zor değil, emek istiyor. Üstelik zamanın ruhunu yakalayıp güzel bir site yaparsanız oturduğunuz yerden para da kazanabilme şansınız var. Akıllıca davranırsanız ürünlerinizi müşteriye rahatça ulaştırabilirsiniz. Eğer blog yazarıysanız yazılarınızı insanlara daha rahat ulaştırabilirsiniz.

SEO SEO dedikleri birkaç tıkla birkaç anahtar sözcük, isteyene ver onları bana gülücük gerek gülücük.

Alternatif yöntemler: Dediğim gibi yukarıda en ideal ve en çok tercih edilen yöntemlerini anlattım. Bunun yanında daha ucuz veya daha pahalı bir çok yöntem var. Blog oluşturma platformlarını tanıtan yazıda daha ucuz ve şık site yapma yollarını detaylı inceledik isterseniz bakın.

Umarım faydalı olmuştur. Umarım herkesin SEO Uzmanı olduğu günlerde bilgiyi saklayarak gereksiz para kazananlardan oluşan bir iş kolu daha çöker, sevgiler…

Kolay Gelsin:)

Other Articles / Diğer Yazılar
  • En İyi Oyun Motorları, Oyun Geliştirme ve Oyun Animasyonu Yazılımları 2020
    En İyi Oyun Motorları, Oyun Geliştirme ve Oyun Animasyonu Yazılımları 2020
  • Sektöre Giriş: Storyboard Artist'in İşteki İlk Günleri
    Sektöre Giriş: Storyboard Artist'in İşteki İlk Günleri
  • NFT, Kriptoparalar, Dijital Eserleri Sergilemek ve Satmak
    NFT, Kriptoparalar, Dijital Eserleri Sergilemek ve Satmak
  • Neden Bizden Disney Çıkmaz? Türkiye'de Animasyon Üretimini Geliştirmek İçin Ne Yapmalı?
    Neden Bizden Disney Çıkmaz? Türkiye'de Animasyon Üretimini Geliştirmek İçin Ne Yapmalı?
  • Müslüm Gürses Animasyon - Koff Animasyon Bunu Nasıl Yapmış?
    Müslüm Gürses Animasyon - Koff Animasyon Bunu Nasıl Yapmış?
  • UK 2020: London Liverpool Girişim Maceram
    UK 2020: London Liverpool Girişim Maceram

Etiketler: Google

Yorumlar

  1. Serdar A

    2012-12-27 ile 10:08

    Yuh diyorum ve linki ekliyorum! Gavurlar bunu da yapmışlar, az önce aratayım dedim bunu buldum: http://www.amazon.com/Quantum-Attitude-SEO-Zero-Budget/dp/1460906691 Quantum SEO Solutions: Guide to Marketing Your Business Online

    Neyse ki İngilizce ben dalga geçtim adamlar ciddi ciddi basmışlar!!! My Gosh! 12,95$ Tükenmeden alın!

    Cevapla
  2. Serum

    2013-03-19 ile 19:18

    Serdar Bey merhaba,

    Alexa adında bir site var. Web sitelerinin sıralaması verdiği idda ediliyor. Bir çok konuda google alexadan yada alaxa googleden bilgi çekiyor sipekülasyonları cabası, web masterların egosunu tatmin etmek için saçma sapan bir siteden ibaret diyenlerde var. Sizin bakış açınız nedir ?

    Cevapla
    • SEO'ya uygun en iyi blog sitesi yorumu linkleme örneği

      2013-03-19 ile 21:58

      Merhaba,

      Aslında sorunuzun büyük bir kısmını Yorum Linkleme kısmında cevaplamıştım ancak tekrar bahsetmekte fayda var. Alexa linklerin içine gömülen rel=”nofollow” komutunu görmüyor. Bu tamamen google’un icadı bir şey. Fakat google yaparsa defacto olarak standart demektir.

      Diyelim ki SEO firmasında çalışıyorsunuz. Müşterini gözünü boyamak ve kısa yoldan etkilemek istiyorsunuz. Örneğin bu kendi siteme bir bakalım reputationu kaç? 56 eh yani pagerank ise 1 vah vah. Peki sizin anahtar sözcüğünüz “Serum” altına gömdüğünüz pagerak’i 3 olan polifarma.com.tr adlı firmanın reputationu kaç 18. Hmm ilginç pagerank daha değerli halbuki.

      Müşteriye aynen şöyle demek gerekiyor: “Biraz daha linkleme çalışmasıyla bunu yükseltebiliriz. Tabi bunun için sistematik bir çalışma oraya buraya link verme ve bunu sonucunda Google’de üst sıralara çıkma ve Adwors’e para vermeden bol müşteri bulma şansınız olacak bu 4 aylık hizmetimiz sonucunda borcunuz sadece 500TL. Bakın size samimi söylüyorum piyasadaki en iyi fiyatı veriyorum. Aynısını ben kullanıyorum çok memnunum.” El sıkışılır ve hop iş sizin. Ama keyif verir mi bilmem ekmek parası derseniz lafım yok. Kolay gelsin.

      Konu dağıldı özür dilerim Sevgili Serum. Alexa hep baktığım bir site; fakat tamamen güvendiğim bir site değil.

  3. Serdar A

    2013-09-17 ile 10:48

    Yorum yapmadan önce lütfen okuyun, özellikle SEO’cu arkadaşlar okumanızı tavsiye derim çok güzel bir makale:
    http://etralibela-61.blogspot.com/2014/07/seo-icin-bloglara-yorum-brakmak.html#.Wj7AT9-WaUk

    “SEO komünitesindeki insanların artık ziyaretçilerine bloglara yorum bırakarak, link çifliklerine katılarak, PageRank algoritmasını üç-yollu-linkleme yöntemiyle kandırmak, forum imzalarına link eklemek ve sosyal medya profillerini kullanarak link building yöntemlerini tavsiye etmekten vazgeçmelerinin zamanı geldi de geçiyor bile.

    Bir parazit gibi başkalarının üzerinden geçinmeye çalışmadan kaliteli link inşası yapabileceğiniz yöntemler elbette mevcut. Sırf SEO uğruna bloglara yorum bırakarak link almanın hiçbir “dürüst” tarafı yoktur.”


    Yazının devamını okumanızı da önerim. Bu niyet dışındaki her türlü yoruma da açığım.

    Cevapla
  4. Resim Yükle

    2015-05-17 ile 15:38

    Günlük 1725 kişi bulunca tekil :) emekli gibi evde yaşamak için yeterli demekki. Çok güzel bir hesap olmuş.

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün En Çok Bakılanları

  • Oto-Stereogram (Şaşı Bak Şaşır) Çeşitleri ve YapılışıOto-Stereogram (Şaşı Bak Şaşır) Çeşitleri ve Yapılışı (23)
  • En İyi 3D Animasyon ve Karakter Tasarım ProgramlarıEn İyi 3D Animasyon ve Karakter Tasarım Programları (12)
  • Tipografiye Giriş: Tipografi Font Typeface Nedir?Tipografiye Giriş: Tipografi Font Typeface Nedir? (7)
  • Boya Bilgisi: Kurşun, Kömür, Mürekkep, Guaj, Akrilik, Yağlı, Sulu, Kuru, Ebru...Boya Bilgisi: Kurşun, Kömür, Mürekkep, Guaj,… (5)
  • En İyi Manga, Anime ve 2D Animasyon ProgramlarıEn İyi Manga, Anime ve 2D Animasyon Programları (7)
  • Türkiye'deki Canlandırma / Animasyon Eğitimi Veren Okullar Üzerine Pedagojik Bir İrdelemeTürkiye’deki Canlandırma / Animasyon Eğitimi… (6)
  • Animasyonun 12 Prensibi ve Özeti 3 Temel İlkeAnimasyonun 12 Prensibi ve Özeti 3 Temel İlke (4)
  • Türkiye Animasyon Tarihinden Kısa Kısa NotlarTürkiye Animasyon Tarihinden Kısa Kısa Notlar (6)

Seçme Yazılar

DTCF Öğrenci İşleri

İdeal Meslekler: DTCF Öğrenci İşleri veya Muhtarlık

Belli bir süre özel sektör tozu yuttuktan sonra, insan ister istemez bazı mesleklere diş bilemeye başlıyor. Evet memurluğun başkentinde yaşıyorum, evet Ankara’yı seviyorum ama bu sistem zoruma gidiyor! Düşünün işe gitmek için sabah 6:25’te saat çalıyor. Eve döndüğünüzde ise olmuş mu size 20:00 Karatay bile akşam sekizden sonra yemek yemeyin diyor. Hadi sağlıklı yaşamı geçtik peki, idealler hayaller? […]

Yükümüz ağır, mesafe uzun, yolumuz taşlı; a Yükümüz ağır, mesafe uzun, yolumuz taşlı; ama birilerinin keyfi hiç bozulmuyor. #deprem #yük #yol
Sanat dünyasını kasıp kavuran, haram datalı y Sanat dünyasını kasıp kavuran, haram datalı yapay zekaya karşı düzenlenen #NoAI protestolarına bir destek de bizden. 

English translation of the pages for my international friends:
Title: Bewitching Intelligence, Episode 2: The Protests

1. So why are artists bothered? You see a striking comparison showing how the appearance differs when artist names are typed into the AI commands.
2. This means that without drawings by human artists, AI cannot produce any stylized output.
3. There are public databases like LAION-5B. Works by popular artists like @Loisvb have been added to this database without their permission. All AIs in the market started to produce works in the style of artists by taking advantage of this data. This is copyright infringement. 
https://laion-aesthetic.datasette.io/laion-aesthetic-6pls/images 
https://twitter.com/megraeart/status/1598806459004985363
4. So what do artists want? The artists rightly want their drawings removed from this database. The number of applications that use this data, such as Midjourney and DALL-E, are increasing.
5. What will they do? The Concept Art Association, led by Karla Ortiz, is preparing for an action. @kortizart @conceptartassociation
6. Their requests are at this link: https://www.gofundme.com/f/protecting-artists-from-ai-technologies
7. I consider these demands justified. It is ethically wrong for them to feed AI with haram data and make money from it. Laws are lagging here too. I hope necessary adjustments are made.
8. Because AI has entered our lives and will not leave. AI can be a useful tool even with just your own images and public domain content. I created the images in this series with ethical AI and old photo editing techniques to try if another way is possible.
9. “ART = IDEA” -Steve Huston There has to be another way. Because art is an idea. The story is king and the stories emerge from life.

 #yapayzeka #yahşizeka #yzroman #fotoroman #fotobashing #stablediffusion #AI #aiart #humanartist #lensa #midjourney #dalle2 #stablediffusion #artistrights
Ünlü öykücü dostum Füsun Çetinel’in (@fus Ünlü öykücü dostum Füsun Çetinel’in (@fusun.yaziyor) de dediği gibi “At a timeless zone, the story should start.” O zaman haydi buyurun. Hikayemiz 2009'da başlıyor. 
Hikayede bahsi geçen makale: https://serdara.com/go-oyunu-ve-kaos-teorisi/

English translation of the pages for my international friends:
Title: Bewitching Intelligence Episode 1: The Go Defeat
1. Years ago, I wrote a passionate article on artificial intelligence (Bibliothec:2009).
2. The artificial intelligence that beat humans at chess had not yet beat humans at Go. In the article, I compared the subject with the popular chaos theory of that period and tried to explain why it could not be defeated.
3. Ten years later, the AI named "Alpha GO" defeated humans in Go as well in 2016.
4. But I took my part. From now on, I would not challenge AIs anymore, I would mind my own business.
5. When I couldn't find what I was looking for in engineering and philosophy, then I chose the digital art career path.
6. A news would wake me up from my peaceful sleep in my comfort zone called “concept art” and “storyboard”. A bloody AI-generated painting would return with an award from a competition in a fair.
7. Prompts are text commands for AI. Below are the pictures received from AI in response to these commands. Until last year, AI who made pictures like children with these commands…
8. By what time had he developed enough to win a competition in a few months? Beautifully drawn by a toast machine.
9. Will they take our jobs?

We will see.

 #ai #aiart #stablediffusion #photobashing #fotomanupulation #fotoroman #yapayzeka #photoshop #yzroman #yahşizeka #go
Tam olarak yapay da değil vahşi de değil olsa o Tam olarak yapay da değil vahşi de değil olsa olsa yahşi olan bu zekalar hakkında benim de diyeceklerim var. Bir kaç bölümde anlatmayı planlıyorum. Evet tüm görseller yapay zeka, fotoşop, Wacom ve sanatçı işbirliği ile üretildi.

English translation of the pages for my international friends:
Title: Bewitching Intelligence Episode 0
1. Hello, this isn't me, this is my AI-trained Surrogate (2009). (Cool SciFi Movie: https://www.imdb.com/title/tt0986263/)
2. A great revolution has taken place in the art world.
3. There is total chaos and uncertainty right now.
4. But art history has witnessed many such turning points. *discovery of perspective 15th century.
5. With the invention of the camera, portrait painters were negatively affected. *the first photograph, 1826
6. Digital drawing tablets had forced artists in the industry to break away from paper.
7. And the internet… With an endless number of visual references, artists are now able to educate themselves without going through costly jobs such as visiting museums, working with live models, going to distant schools. Because they had an endless mine of knowledge in front of them.
8. There was another one feeding on this mine of knowledge while we slept. Artificial Intelligence! (AI) It climbed from the bottom of the mass data mines and came to the surface.
9. Now, here in these few series, I want to talk about them with you… To be continued…

 #AI #aiart #comics #çizgiroman #fotoroman #yapayzeka #YZroman #yahşizeka #stablediffusion #photoshop #wacom
Bu haftasonu hiç olmayan bir sokakta hiç olmayan Bu haftasonu hiç olmayan bir sokakta hiç olmayan bir ceket ve şapka ile bilinmezliğe yürüdüm. #stablediffusion
Dedicated to Nobel Chemistry 2002 winner, John B. Dedicated to Nobel Chemistry 2002 winner, John B. Fenn and his outstanding article “Electrospray Wings for Molecular Elephants” / Atomik Tontik Nerd Fil Konsepti for Doctor of Plasma @akil_kadin ❤️ #characterdesign #nobelprize #chemistry #plasma #electron #elephant
Animatik kısaca storyboard’ın canlandırılmı Animatik kısaca storyboard’ın canlandırılmış halidir. Storyboard, TRT tabiriyle resimli senaryo, benim tabirimle hikaye panosu, senaryo ile animasyon arasındaki bağlatıyı sağlar. Bu aşamada sanatçı, kamera açıları, araç gereç devamlılığı, karakter pozları ve sahne kompozisyonu gibi detayları belirler.  Animatikte sesler eklenir ve sahnenin süresi belirlenir. Artık animasyon aşamasına geçebilirsiniz. 
@isfstudios 
@rafadantayfa
#animation
#storyboard
#animatic
I am digging the ancient roots of Turkish #animati I am digging the ancient roots of Turkish #animation. Visually much better than my expectations. #karagoz #hacivat #hacivatkaragöz
It seems that last year was full of tea love ❤️☕️ My #art vs #artist banner by @artstationhq #artvsartist2021
Load More... Follow on Instagram

Ozgur Serdar Altunoglu © 2023

  • Türkçe