Ozgur Serdar Altunoglu

Animasyon ve Konsept Sanatı

  • CV
    • CV (Türkçe)
    • Yazılar
    • Hizmetler
    • Linktree
    • Hakkımda
  • ART
  • BLOG
  • İLETİŞ
  • Türkçe
Animasyon alanında kendimi geliştirmek

Soru: Animasyon alanında kendimi geliştirmek için yapmam gerekenler nelerdir?

Tarih: 2015-03-22
Kategori: Animasyon Günlüğü, Eğitim

Bu yazıda artık neredeyse her gün mail olarak gelen bir soruyu genel çerçevede cevaplamak istiyorum. Her ne kadar animasyon alanında usta olmasam da öğrendiklerim ve araştırmalarım sonucunda kendimce bir cevabım oluştu.

Başlıklar / Contents

  • 0. Motivasyon
  • 1. Animasyon Okulları
  • 2. El-Zihin Koordinasyonu
  • 3. Tarzınızı (Pipeline’nızı) Keşfedin
  • 4. Araştırmacı Ruhunuzu Koruyun
  • 5. İngilizce Mutlaka Öğrenin
  • 6. Adamlar Nasıl Yapmış Araştırın
  • 7. Öğrendiklerinizi Paylaşın

0. Motivasyon

İster hırs diyin, ister azim diyin, ister çalışkanlık… Size çalışma gücü veren şeye her ne isim takıyorsanız ona sıkı sıkı tutunun. Daha detaylı bir motivasyon için bu yazıyı öneririm.

1. Animasyon Okulları

Animasyon alanında kendimi geliştirmek için yapmam gereken şeyler nelerdir? Mesela hangi programları kullanmam lazım ya da bunun eğitimini en sağlam şekilde nereden alabilirim önerebileceğiniz bir okul bir kurs var mı?

Animasyon okulları hakkında iki adet yazı yazmıştım öncelikle onları incelemenizi öneririm.

  1. Türkiye’de Animasyon Eğitimi (Önlisans/Lisans) Türkiye’deki animasyon eğitiminin durumunu, hayallerimdeki eğitim sistemini bu yazıda anlatmıştım.
  2. Dünyanın En İyi Animasyon Okulları Yurtdışında okul ararken yaptığım araştırma sonucunda öğrendiklerimi de bu yazıda toparladım.

Ayrıca animasyon hakkında öğrendiğim her şeyi de fırsat buldukça animasyon günlüğünde tutuyorum. Şimdi öncelikle gereken şeylere bir bakalım.

2. El-Zihin Koordinasyonu

En sağlam şekilde nasıl eğitim alırım derseniz öncelikle “desen” derim. Bilgisayarın sadece bir araç olduğunu unutmayın. En güçlü işlemci en pahalı tablet en gelişmiş yazılım, eğitimsiz kafalarda hiç bir işe yaramayacaktır. Önce el çiziminizi (desen) ve 3D tasavvur (hayalde canlandırma) gücünüzü geliştirmeniz gerekiyor. Ardından bilgisayara geçersiniz. Benim gibi bilgisayar bilip de animasyona geçerseniz sanatsal açıdan büyük bir sığlık yaşarsınız. Bunu aşmak için mühendislikten sonra çizim kurslarının kapısını aşındırdım ve grafik tasarım yüksek lisansına başladım. Orada çok yetenekli sanatçılar görüyorum ama onların da en büyük eksiği bilgisayar. Dengeyi kurmak lazım.

https://www.instagram.com/p/4hwirvvS8V/

3D programlara geçmeden önce de heykel (çamur, kil, plastrin) eğitiminin çok faydası olacaktır. Özellikle plastrin 3D modelleme öncesi tasarımcıların sıkça kulladığı bir malzeme. İşte aşağıda bir örnek.

https://www.instagram.com/p/0u8Ig2PS0K/

3. Tarzınızı (Pipeline’nızı) Keşfedin

Animasyon eğitimini akademiden alamayacaksanız, yaşınız geçti veya imkanınız el vermediyse önerim: karakalem kursu ve üstüne heykel kursu. En az bir sene bu konuda eğitim aldıktan sonra 2D veya 3D tasarım programlarını öğreten kurslar faydalı olacaktır. 2D ile 3D tasarım programları çeşitliliğinden haberdar değilseniz şu yazılarım faydalı olabilir:

  1. 2D Animasyon ve Tasarım Programları
  2. 3D Animasyon ve Tasarım Programları

Bilgisayar programlarını incelediğinizde ne kadar çok çeşit olduğunun göreceksiniz, bu programların hepsine hakim olmak imkansız bunlar içinde tarzınıza en uygununun keşfetmeniz gerekiyor.

4. Araştırmacı Ruhunuzu Koruyun

Eğer bir filmi nasıl yaptıklarını öğrenmeden rahat uyuyamıyorsanız bu harika bir şey, o ruhu koruyun bilgiye ulaşmada çok yardımcı olacak. Eğer sadece para kazanmak hayatınızı kurtarmak istiyorsanız başka bir iş bulun mesela öğrenci işlericiliği gibi.

Özetle animasyon alanında bilgi ve görgünüzü de geliştirmeniz gerekiyor, mesela Türkiye Animasyon Tarihi özet niteliğindeki bu yazı hiç bilmeyenler için faydalı olabilir ve bu yazıyı sadece merakımdan yazdım.

Bunu en başta söylemeliydim ama şimdi aklıma geldi. Önce animasyon nedir, çeşitleri nelerdir bunları da iyi bilmelisiniz: Yapım Tekniğine Göre Animasyon Çeşitleri

Projenizdeki tekniğiniz ne olacak? Buna karar vermeniz gerekiyor. Tabi tarzınızı keşfetmeniz için bol bol deneme filmi yapmanız gerekiyor.

Ve piyasadaki kitapları inceleyebilirsiniz: İngilizce ve Türkçe Animasyon Kaynak Kitapları

5. İngilizce Mutlaka Öğrenin

Türkiye’deki eğitimin size yetmediği noktada imdadınıza İngilizce kaynaklar ve online eğitim siteleri koşacaktır: En İyi Online Animasyon Eğitim Siteleri Bu yüzden İngilizce çok önemli. Yani animasyon eğitimine sıfırdan başlayacaklar için ilk yapacakları şey sırasıyla:

  1. Kağıt kalem hakimiyeti kazanmak deyim anlamıyla elini kırmak.
  2. İngilizce öğrenmek yabancı dokümanları ve eğitim videolarını anlayacak düzeye gelmek.
  3. Bilgisayar kursları. Nasıl çizeceğiniz bilmeden bilgisayara başlamayın derim. (go to 1.)

Tabii bu süreçte konuyla ilgili kitapları okumak, filmler izlemek, insanlarla ortak projelere girişmek. Özellikle kurslarda kendi kafanıza uygun kişilerle iletişime geçme şansınız büyük olasılık.

6. Adamlar Nasıl Yapmış Araştırın

Belli bir bilgi birikim sağladıktan sonra sevdiğiniz animasyonların nasıl yapıldığını araştırabilirsiniz. Ecnebiler Nasıl Yapmış kategorisinde bu konuda bir kaç örnek verdim. Ayrıca animasyon alanında çalışma yapan dünya çapında bir yığın sanatçı var. Onları ve kişisel hesaplarındaki paylaşımlarının ve bloglarının takip edebilirsiniz.

7. Öğrendiklerinizi Paylaşın

Ve son olarak lütfen öğrendiklerinizi paylaşın. Zaten daracık bir sektörümüz var paylaşırsak bilgilerimizi daha çabuk çoğalır muasır animasyoncular seviyesine daha çabuk çıkarız.

Bunlar benim önerilerim, belki başkası başka şeyler söyler aşağıda yazar iyi olur.

Hepimize başarılar.

Other Articles / Diğer Yazılar
  • Müslüm Gürses Animasyon - Koff Animasyon Bunu Nasıl Yapmış?
    Müslüm Gürses Animasyon - Koff Animasyon Bunu Nasıl Yapmış?
  • Animasyon Felsefesi: Canlandırma Belitleri v1.0
    Animasyon Felsefesi: Canlandırma Belitleri v1.0
  • Hacettepe Grafik Yüksek Lisans Bitti: I am the Master of Art
    Hacettepe Grafik Yüksek Lisans Bitti: I am the Master of Art
  • Sektöre Giriş: Storyboard Artist'in İşteki İlk Günleri
    Sektöre Giriş: Storyboard Artist'in İşteki İlk Günleri
  • En iyi Storyboard ve Sinematografi Eğitim Kaynakları
    En iyi Storyboard ve Sinematografi Eğitim Kaynakları
  • Neden Bizden Disney Çıkmaz? Türkiye'de Animasyon Üretimini Geliştirmek İçin Ne Yapmalı?
    Neden Bizden Disney Çıkmaz? Türkiye'de Animasyon Üretimini Geliştirmek İçin Ne Yapmalı?

Etiketler: animasyon eğitimi

Yorumlar

  1. Elçin

    2016-03-26 ile 18:05

    Bu iş için küçük ve yeni başlamış isek ne yapmamız gerekir?

    Cevapla
    • Serdar A

      2016-03-26 ile 19:40

      Çizim kursu ve heykel kursu. Ayrıca bu konu hakkında kitaplar okuyabilirsin. Biligayar ve yazılım daha sonra önce desen ve üç boyut algını geliştirmelisin.

  2. Elçin

    2016-03-27 ile 20:37

    Ben kağıttan resim çizip taratarak yapıyorum ama yeni başladığım için zor arkadaşım camtasia studio 8 diye program söyledi o program hakkında bilginiz var mı ?

    Cevapla
    • Serdar A

      2016-03-27 ile 22:45

      Camtasia studio 8 ekran görüntüsü almak için kullanılır çizim yapılmaz.

  3. Muhammed A

    2016-08-01 ile 17:12

    Merhaba ben çizgi film ve animasyon bölümünü okumak istiyorum,hangi üniversitelere gitmeliyim ve hangi puan türüne göre alınıyor yardım ederseniz sevinirim.

    Cevapla
    • Serdar A

      2016-08-01 ile 21:24

      Bildiğim her şeyi bu yazıda anlattım: https://serdara.com/canlandirma-animasyon-egitimi/ puanlarını hiç bilmiyorum. Zaten yetenek sınavı ile öğrenci alan okullarda (Güzel sanatlar) sabit bir puan olur üstüne onların yaptığı sınavlar eklenir. Son durumu bilmiyorum.

  4. Atlas

    2016-08-01 ile 22:00

    Yazdıkların için sağol abi ben bir şeyi merak ettim de aydınlatırsan sevinirim ya.Ben grafik tasarım okumak istiyorum puanım da yetiyor ama bu bölüm için yetenek sınavına da mı girmem gerekiyordu?

    Cevapla
    • Serdar A

      2016-08-01 ile 23:02

      Güzel sanatlar yetenek sınavı ile alır ki doğru olan da budur. Yetenek sınavına hazırlayan çizim kursları vardır. Her okulun yetenek sınavı farklıdır ve hangi tür sınava hazırlanacağına dair doğru bilgiyi okulun bölüm sekreterliği sayfasına bakıp veya telefonla arayarak öğrenebilirsin.

  5. ALEYNA

    2016-11-15 ile 17:41

    ben şuan lise3 grafik tasarım bölümündeyim ve bilgisayar dersine gayet hakimim. Nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama ben anime meraklısı ve Hayao miyazaki fanı gibi birseyim :) Gerçekten animasyon bölümünü okumayı istiyorum. Çünkü animasyonda özgür olacağımı biliyorum . Ve sorum : İstanbul dayım ve animasyon bölümü istiyorum ama sizin bir yazınızda grafik tasarım dan devam edebileceğim yazılıyor. Bunun için üni. tercihlerimde grafik tasarım seçersem her okulda animasyon dersi alabilir miyim ?

    Cevapla
    • Serdar A

      2016-11-16 ile 00:02

      Her okulda ve her dönem olmayabiliyor hocasına bağlı, okulları iyi araştır derim, yukarıdaki yazıda ilgili linkler var. Eğer çok iyisen yurtdışı burslarını da araştır. Tabi yabancı dilin de iyi olmalı.

  6. İlker ÇOLAKOĞLU

    2017-05-13 ile 07:27

    Merhabalar
    Ben Dramatik Yazarlık Bölümü okudum lakin tezimi teslim etmedim; 2 seneyi aşkın süredir metin yazarı, reklam senaryosu, vb. işler yaparak reklamcılık yapıyorum. Fakat esas ihtisas alanım senaristlik.
    Beyaz Tahta animasyonu da küçük bir ek gelir olarak kullanıyorum. Animasyon sanatına saygım sonsuz ve oldukça zahmetli olduğundan kuşkum yok.
    Hem meslek olarak kendimi idame ettirmek hem de kendi senaryolarımı gerçekleştirebilmek için 2D ile başlayıp, daha sonra 3D ye geçerek animasyon yapımını öğrenmek gibi bir düşüncem var. Tıpkı yazarlık gibi bunun da ömür boyu sürecek bir öğrencilik olduğunun da farkındayım.
    İlk etapta 2D animasyonu öğrenmeli ve çizim konusunu araştırmalıyım sanırım.
    İstanbul’da yaşıyorum; yüksek lisans bu sene mümkün değil. Kısa vadede 2D ile maddi getiri, orta vadede tamamen senaryo ve animasyona yönelmek hedefim…
    Biraz uzattım kusura bakmayın. Benim durumumda olan birisi için ne önerirsiniz? 2 senelik bölümü deneyip iş tempoma göre uydurmalı mıyım? Kursa mı başlayayım?.. Yahut “hiç bulaşma” mı dersiniz?..
    Eşim grafiker ve temel düzeyde Photoshop biliyorum. Lakin çizim ile alakalı da yatkınlıktan öte hiçbir bilgim yok…
    İyi çalışmalar! (=

    Cevapla
    • Serdar A

      2017-05-14 ile 17:25

      Bu ciddi bir karar ve ben bir şey söyleyemem. Eğer amacınız para kazanmak ise hiç bir garantisi yok; çünkü animasyon gibi bir iş aşırı fedakarlık istiyor. Eğer amacınız öğrenmek eğlenmek ise seçtiğiniz yol güzel görünüyor.

  7. Zehra

    2017-09-10 ile 16:31

    Merhaba. Yolun henüz başındayım. Sizin gibi bilgisayarda iyiyim ancak el çizimine dair bilgim yok. Kendimi geliştirme yolunda ilerliyorum. Animasyon okulları ararken yazılarınızı buldum. Ve şuan 2.5 saat olmak üzere ve ben hala yazılarınız arasında geziniyorum. Çok akıcı, bilgi verici, eğlenceli ve içten yazılarınızı okurken iyi ki bu siteyi bulmuşum dedim. Okumaya da devam edeceğim. Öncelikle çok teşekkür ederim. Kendi animasyon filmimi yapma hayalime adım attığım yolda bocalarken yazılarınız benim için çok güzel bir rehber oldu. Deneyimlerinizi, geçtiğiniz yolları, araştırmalarınızı, bilginizi bizlerle paylaşıyor olmanız gerçekten takdir edilesi bir davranış. Belli bir aşamaya geldiğimde ben de kesinlikle sizin gibi bir site açıp bildiklerimi yenilere aktarmaya, onlara yardımcı olmaya çalışacağım. Tekrar çok teşekkür ederim

    Cevapla
    • Serdar A

      2017-09-12 ile 18:39

      Evet, Zehra yolun açık olsun bol şans.

  8. Esra

    2017-12-01 ile 21:40

    Merhaba. Herşeyden önce bilgi paylaşımınız icin tesekkür ederiz. Insallah kariyer hayatinizda istediginiz yerlere ulaşabilirsiniz. Ben kucuklugummden beri resim ciziyorum. Herkes sanat okuluna gitmemi beklerken ben egitim sistemimiz aile vs sebeplerle isletme okudum. 24 yasindayim . Hic okula gitmeden online olarak ne kadar bu isi halledebilirim sizce. Öngörünüz var mi? Bi yere bagli olarak calisacaksam bile bunu evimden yapmak istiyorum, animasyon bunun icin cok güzel bir secenek ve en önemlisi animasyon benim hayalimdi. Ama üniversiteye girdigim sene 1 üniversitede vardi yurtdisina da gidemedim. Cokuzun yazdim kusura bakmayin. Hayallerim icin gec mi kaldım? Bunu kendi emeklerimle okula ve kursa gitmeden ne kadar ögrenebilirim? E-mail adresinizden bana yazarsaniz resimlerimi de paylasabilirim sizinle. Saygilar..

    Cevapla
    • Serdar A

      2017-12-24 ile 00:11

      Hiç okula gitmeden bu işi yapabilmek teorik olarak mümkün. Pratikte ise öyle rakipleriniz var ki tüm dünyayı turlamak bile size yetmeyebilir. Evden çalışmak herkesin hayali ancak bu değerde bir sanatçı olmak dünyanın en zor işi. Hayaller için geç değil, henüz ölmediyseniz veya azminiz tükenmediyse her şey mümkün. Email adresim iletişim sayfamda yazıyor. Size tavsiyem hedeflediğiniz işi yapan kişileri bulup biyografilerini incelemeniz. Ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız. Kendinize uygun bir yol çizecek duruma gelene kadar bu ödevi yerine getirmeniz gerekiyor.

  9. Nur

    2018-01-29 ile 02:10

    Resim bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Çizgi film-Animasyon okumayı çokk istiyorum ve çok hevesliyim. Bu yüzden mezun olduktan sonra o bölümde yüksek lisans yapmak istiyorum.Herhangi bir program bilgim yok fakat el çiziminde iyiyim. Neler yapmam gerekir,geç kalmış sayılır mıyım? Şimdiden teşekkürler :)

    Cevapla
  10. Mehmed Kuzu

    2019-07-07 ile 17:03

    Uygulama sorun değil, çizimim iyi, tecrübem de var ama tabletim yok çizimimi kullanamıyorum. Fare ile yapmak zorunda kalıyorum ve bu da zor oluyor kalemki kadar güzel olmuyor ve tablet olsa bile sürtünme az olduğundan kağıda çizdiğim kadar güzel olmuyor ne yapacağım?

    Cevapla
    • Ozgur Serdar

      2019-07-10 ile 06:14

      Çizip taratabilirsin.

  11. Nisa İ

    2020-11-05 ile 11:09

    Merhaba ben lise 1. Sınıf öğrencisiyim aklım da bir soru var. Ben güzel sanatlar lisesine gitmiyorum ve animasyon okumak istiyorum bu beni gelecekte zorlar mı yada üniversitede beni nasıl etkiler?bana ne önerebilirsiniz ben kendimce çizim yapıyorum ve kendimi geliştirmek için uğraşıyorum. Bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı yada kendimi geliştirmek ne yapabilirim cevap verirseniz sevinirim

    Cevapla
    • Ozgur Serdar

      2020-11-05 ile 14:03

      Sürekli çizim yap. Çizimi spor antrenmanı olarak düşün. Nasıl sporcular her gün egzersiz yapması gerekiyorsa senin de bunu yapman gerekir. Bu alışkanlık esastır. Ne çizeceğin konusuna gelince uzun bir süre temel çizim kurallarını öğrenmen gerekiyor. Bunları da sanat kitaplarından, çizim kurslarından ya da eğitim videolarından öğrenebilirsin. Eğer kendini iyi hazırlarsan okula da gerek yok. Okul yardımcı oluyor sadece. Kolay gelsin.

  12. Ela sare

    2021-01-19 ile 22:16

    Merhaba ben lise 1. Sinif ogrencisiyim çizim yapmaya asiri seviyorum ve kendimi geliştirmeye calisiyorum ama ailem beni çok desteklemiyor animasyon bolumu fikrine karsilar pek çok kez konustum onlarla ama nasil ikna edebilirim onlari

    Cevapla
    • Ozgur Serdar

      2021-01-20 ile 21:20

      Bunu ayrıntılı bir yazı ile cevaplamak isterim. Yakında yazacağım.

  13. Sevim

    2021-03-02 ile 00:17

    Merhaba,
    Yazdığım çocuk şarkılarının ve masallarin animasyonunu yapmak istiyorum. Çizgi filmlere büyük ilgim var. Seslendirme kursuna gidiyorum şu anda. Tekrar üniversite sınavına hazırlanıyorum. Animasyon ve çizgi film bölümü için. Dört yıl okumaya değer mi, yoksa kurslarla bu isi halledebilir miyim? Lisans okumanın ne faydası olacak? Çünkü şu anda kırk yaşındayım. Yurtdışına iş yapabilir miyim freelance olarak? Yeni mezun biri için kolay mı? Teşekkürler. İyi çalışmalar.

    Cevapla
    • Ozgur Serdar

      2021-03-02 ile 21:07

      Her yaşın ve bütçenin reçetesi ayrı. Eğer 4 sene para kazanmadan yaşayacak imkanınız varsa okul olabilir. Fakat sınıf arkadaşlarınız yarı yaşınızda olacak. Sizin yerinizde olsam en kısa yoldan bir animasyon stüdyosunda iş bulmanın yollarını araştırırdım. Çünkü orada yaşıtlarınızı ve sizin hayallerinizi paylaşan insanları bulmanız daha yüksek bir olasılık. Yurtdışında freelance hayali ise bu devirde bu işte en iyi olanların hayali. Rekabet yüksek. Bu durumda da bu hayali gerçekleştirenleri iyi takip eder mümkünse iletişim kurmaya çalışırdım. Seslendirme vasıtası ile de bir projeye sızabilirsiniz. Ama tüm bunlar için en az bir alanda çok iyi olmanız ve kendinize güveniniz tam olmalı. Kolay gelsin başarılar.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün En Çok Bakılanları

  • En İyi Manga, Anime ve 2D Animasyon ProgramlarıEn İyi Manga, Anime ve 2D Animasyon Programları (0)
  • IELTS Hazırlık: İngilizce Sınav TavsiyeleriIELTS Hazırlık: İngilizce Sınav Tavsiyeleri (0)
  • Türkiye'deki Canlandırma / Animasyon Eğitimi Veren Okullar Üzerine Pedagojik Bir İrdelemeTürkiye’deki Canlandırma / Animasyon Eğitimi… (0)
  • Oto-Stereogram (Şaşı Bak Şaşır) Çeşitleri ve YapılışıOto-Stereogram (Şaşı Bak Şaşır) Çeşitleri ve Yapılışı (7)
  • En İyi 3D Animasyon ve Karakter Tasarım ProgramlarıEn İyi 3D Animasyon ve Karakter Tasarım Programları (4)
  • En İyi Video Paylaşım Siteleri: İnternete Yüklemek ve Sitenize GömmekEn İyi Video Paylaşım Siteleri: İnternete Yüklemek… (1)
  • Dünyanın En İyi Canlandırma / Animasyon Eğitimi Veren OkullarıDünyanın En İyi Canlandırma / Animasyon Eğitimi… (1)
  • Boya Bilgisi: Kurşun, Kömür, Mürekkep, Guaj, Akrilik, Yağlı, Sulu, Kuru, Ebru...Boya Bilgisi: Kurşun, Kömür, Mürekkep, Guaj,… (1)

Seçme Yazılar

Fight Club Official Trailer 1999 Brad Pitt Edward Norton

Dövüş Kulübü 1999 Film Analizi – CPLT481 – Final Ödevi

Fight Club (1999) benim isyanımdı, hani metal müzikteki Smells Like Teen Spirit gibi sağlam bir isyan. O dönem izleyen kapitalizm müptelası çoğu genci etkilemişti. Ben de bu film patladığında Yeditepe’de mühendislikte okuyordum ve dışarıdan seçmeli ders alabileceğimizi ancak ikinci sınıfta fark ettim. “Selected Topics from Cinema” adında bir ders seçmiştim ve sinema ve diğer alandaki bilgilere […]

Dedicated to Nobel Chemistry 2002 winner, John B. Dedicated to Nobel Chemistry 2002 winner, John B. Fenn and his outstanding article “Electrospray Wings for Molecular Elephants” / Atomik Tontik Nerd Fil Konsepti for Doctor of Plasma @akil_kadin ❤️ #characterdesign #nobelprize #chemistry #plasma #electron #elephant
Animatik kısaca storyboard’ın canlandırılmı Animatik kısaca storyboard’ın canlandırılmış halidir. Storyboard, TRT tabiriyle resimli senaryo, benim tabirimle hikaye panosu, senaryo ile animasyon arasındaki bağlatıyı sağlar. Bu aşamada sanatçı, kamera açıları, araç gereç devamlılığı, karakter pozları ve sahne kompozisyonu gibi detayları belirler.  Animatikte sesler eklenir ve sahnenin süresi belirlenir. Artık animasyon aşamasına geçebilirsiniz. 
@isfstudios 
@rafadantayfa
#animation
#storyboard
#animatic
I am digging the ancient roots of Turkish #animati I am digging the ancient roots of Turkish #animation. Visually much better than my expectations. #karagoz #hacivat #hacivatkaragöz
It seems that last year was full of tea love ❤️☕️ My #art vs #artist banner by @artstationhq #artvsartist2021
2007’den beri PC önünden kalkmamışım sanki. 2007’den beri PC önünden kalkmamışım sanki. Not: Daha eskisini bulamadım. 😅#20yaschallenge / Year 2007 me.
Possum Play: This time I will discuss about firms Possum Play: This time I will discuss about firms which does not reply to applications. Tool: #StoryboardPro, Music: Scott Joplin - The Entertainer / Sözüm meclisten dışarı. İş bulsam da işsiz geçen (personal project) zamanlarımı unutmadım. Bu sefer, özellikle Türkiyedeki firmalarda gördüğüm “başvurunuz elimize ulaştı teşekkürler bile diyememe” hastalığına dikkat çekmek istedim. İşsizler fazla olunca değerleri de azalıyor. Oysa ki göz ardı edilmemesi gereken büyük bir ordu var dışarda. Paranın değer kaybetmesinden daha kötüsü bu yetenekli insanların zaman kaybetmesidir. Ey firmalar, işe almayacaklarınıza da olumlu veya olumsuz dönüş yapın. Merak ediyoruz mailimizi aldınız mı o pozisyon hala açık mı başka arayışlara geçelim mi? Di mi? #animation #unemployment #possumplay #playingpossum #işsizlik #animasyon #ölütaklidi
Ikınography: 2 days animation challenge. İki gü Ikınography: 2 days animation challenge. İki günlük (haftasonu) animasyon denemesi yaptım. Tool: Storyboard Pro olarak kısıtladım. Yoksa bitmezdi. Müzik malum: Capone - Oh No. Konu ise bendeki değil ekonomideki soyut dışa döküm... neyse açıklamayayım onu da. #storyboard #animation #ohno #economy
Cumartesi’ye olumlu başlamak istemişimdir. 😇🥲 #çayhan #goodvibes
I am not a #morning #teapot. #cartoon I am not a #morning #teapot. #cartoon
Load More... Follow on Instagram

Ozgur Serdar Altunoglu © 2022

  • Türkçe