Ozgur Serdar Altunoglu

Animasyon ve Konsept Sanatı

  • CV
    • CV (Türkçe)
    • Portfolyo
    • Yazılar
    • Hakkımda
  • HİZMETLER
  • BLOG
  • İLETİŞ
  • Türkçe
  • İngilizce
ozgur serdar concept art: expressions

VFS – Animation Concept Art 2. ve 3. Dönem Nasıl Geçti?

Tarih: 2018-04-22
Kategori: Konsept Sanatı

VFS ACA “Animation Concept Art” programındaki 2. ve 3. dönem de bitti. Çok yoğun çalıştığımızı için detaylıca yazmaya ancak “spring break” tatilinde fırsat bulabildim. Fakat Instagram’dan imkan buldukça görüntüler paylaşmaya çalıştım. Şaka maka 6 ay olmuş vay be…

Başlıklar / Contents

  • VFS ACA Term 2 – Environment
  • VFS ACA Term 3 – Character
  • Zorluklar

VFS ACA Term 2 – Environment

Bu dönemde Dijital Painting dersinde renk denemelerine geçtik. Özellikle dijital boyamada renk ciddi bir baş ağrısı. İlk dönem neden sadece gri takıldığınızı daha iyi anlıyorsunuz. Dönemin temasını belirleyen en önemli ders olan Design Studio 2’de “Environment” (Çevre/Mekan/Bina) tasarımına geçtik. Bizim grubun görevi Italo Calvino’nun “Görünmeyen Şehirler” kitabındaki “Baucis” şehir metaforunu “Blade Runner” atmosferinde işlemekti. İşledik.

https://www.instagram.com/p/BgRkAKDgLDG/?taken-by=serdicim

Artstation hesabımda proje detaylarını görebilirsiniz. Environment Design’da şanslıydık halen bir stüdyoda bu işi yapan Kiersten Eagan gibi çok iyi bir hocamız vardı.

Bu dönem ders dışında da çok doluydu çünkü oyun tasarım bölümüne ve klasik animasyon bölümüne ayrı ayrı arkaplanlar çizdim. Biri aşağıda. (Film olmasına daha çok var.)

View this post on Instagram

Background drawings for an animation project. #vfschronicles like Hilda style

A post shared by Ozgur Serdar (@serdicim) on Mar 8, 2018 at 8:34pm PST

Bir diğer önemli dersimiz storyboard idi. Bu derste bize iki sayfa gerçek bir animasyon dizisinin senaryosunu verdiler biz de bunu animatik‘e çevirdik. Bir sahnesi burada.

View this post on Instagram

Joyful memories from the term 2. A small part of our #animatic assignment. #storyboard #animation #vfschronicles

A post shared by Ozgur Serdar (@serdicim) on Mar 28, 2018 at 5:58pm PDT

İki ay bu telaşe içinde geçti bir de baktık ki 3. dönem başlamış.

VFS ACA Term 3 – Character

Bu dönemde başımıza Disney emektarı Mark Pudleiner vardı. Diğer tüm dersler karakter tasarımı konusunu destekleyecek şekilde tasarlanmıştı. Adamın anıları bile ders konusu olabilir o derece.

View this post on Instagram

1. Disney emektarı hocamız Mark Pudleiner, orjinal artwork'lerini getirdi. 2. Cel animation dedikleri bu işte. (Cel: Celluloid'in kısaltması. Karakterler şeffaf katmanlara çiziliyor tek tek sonra birleştiriliyor. Klasik animasyon tekniğinin bir parçası inanılmaz zahmetli.) 3. Dennis the Menace (US) 6. Tarzan'daki tüm maymunların ayrı ayrı çizilip isimlendirildiğini bugün öğrendim. … Kısacası woaw! 😮😲🤤 #vfschronicles #animation #vancouverfilmschool

A post shared by Ozgur Serdar (@serdicim) on Apr 6, 2018 at 3:54pm PDT

Photoshop bilgimize çok şey katan Ken Henderson‘un verdiği Digital Painting dersinde vites arttırdık ve iki güzel iş çıkarttık biri araç diğeri ise mekan Photoshop’uydu. Araç için bir Eskişehirli olarak malum ünlü Devrim arabasını seçtim ve onu Geleceğe Dönüş arabasına çevirdim.

VFS ACA Concept Art

Mekanda ise Türkiye’deki yaşamımın diğer yarısnı işgal eden İstanbul’u ele aldım. Kız Kulesi ve Galata Kulesini uçurdum. Umarım mutlu olurlar.

View this post on Instagram

If the city planning is like this, girl and boy escape. / Şehircilik buysa, kızla oğlan kaçar… #DigitalPainting #environment #conceptart #istanbul #vfschronicles

A post shared by Ozgur Serdar (@serdicim) on Apr 18, 2018 at 10:30pm PDT

Karakter tasarımı görevimiz ise “Monster Prom” (Canavar Balosu), Preschool (Okul öncesi) ve Sci-Fi (bilimkurgu) konularının birleştirmekti. Hiç şanslı sayılmam. Prom mezuniyet balosu demek ama okul öncesi için yapacaktım. Konu da değiştiremiyorduk oh.

Neyse problemi dans eden (balo) robot ayaklı (bilimkurgu) dev salyangoz (canavar) tasarımı ve arkadaşları ile çözdüm.

VFS ACA Concept Art

Kahramanlarımız “Singing in the Rain”den bir sahneyi canladırıyor. Fakat sadece bunu yapmadık tabi bunların farklı kombinlerdeki kostümleri farklı yüz ifadeleri ve çeşitli pozları da tasarladığımız pakete dahildi. (Proje detayı için Artstation.)

Dönem sonu sunumundan sonra bir de baktık ki 6 ay geçmiş. Tam ortadayım şu an.

Zorluklar

Geçen dönem bahsettiğim zorluklar detaylanarak devam ediyor. Yabancı işçi çalıştırmak gerçekten firmalar için büyük külfet. Devlete “sponsorluk masrafı” denen yabancı işçinin harç bedeli olan bir ücreti vermeye hiçbiri yanaşmıyor. Çalışma izini olan birini almak yerine niye masrafa girsin. Çalışma izni (Work Permit / Permit of Residency / PR) denilen şey çok mu zor? Eskiye nazaran zor. Herkes Kanada’ya gelecem diye uğraşmasa bunların da burnu bu kadar havaya kalkmazdı. Bunu biraz da bu göç olayları zorlaştırıyor. İşin en kötü yanı VFS özel okul ve “Postgraduate Education” statüsünde ve bir senelik olduğu için +1 sene PR vermiyorlar. Bunu edinmek için başka bir okula misal BCIT’de işletme master’ı yapmak gerekiyor ki böyle bir hakkımız olsun. De ne alaka yarabbi bıktım artık okullardan. İnsanlar sırf oturma izini almak için okula başlıyor. Büyük bir pazar oluşmuş durumda. Devlet okulu buldum diye sevinmeyin. International student’lar dan fazladan ücret alınıyor ve yine özel okul ile aynı fiyata geliyor. Kabaca söyleyeyim, burada yasal bir sene geçirmek 30000 CAD bunu ikiyle çarpın çünkü bir o kadar da yaşam masrafınız olacak. 60 bin kanada doları lazım. Akıllı işi değil yani. Hadi iş garantisi olsa bir derece, o garanti de yok. İnsanlar sınırlara dayandıkça, dünyada huzursuzluk arttıkça bu iş daha da zorlaşıyor.

İşimiz zor arkadaşlar.

Other Articles / Diğer Yazılar
  • VFS - Animation Concept Art 4. ve 5. Dönem Nasıl Geçti?VFS - Animation Concept Art 4. ve 5. Dönem Nasıl Geçti?
  • VFS ACA - Freelance Chicken Animasyon Konsept Sanatı ProjesiVFS ACA - Freelance Chicken Animasyon Konsept Sanatı Projesi
  • Animasyon Filmleri Seyir Notları 2018Animasyon Filmleri Seyir Notları 2018
  • En İyi Animasyon, Konsept Sanatı ve Görsel Efekt Yazılımları: Endüstri Raporu 2018En İyi Animasyon, Konsept Sanatı ve Görsel Efekt Yazılımları: Endüstri Raporu 2018
  • Fantastik ve Bilimkurgu Farkı: Kavramsal Bir DenemeFantastik ve Bilimkurgu Farkı: Kavramsal Bir Deneme
  • Kitbull - Kedili Köpekli Bu Güzel 2B Canlandırma Kısa Filmi Nasıl YapmışlarKitbull - Kedili Köpekli Bu Güzel 2B Canlandırma Kısa Filmi Nasıl Yapmışlar

Etiketler: VFS ACA

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün En Çok Bakılanları

  • Boya Bilgisi: Kurşun, Kömür, Mürekkep, Guaj, Akrilik, Yağlı, Sulu, Kuru, Ebru...Boya Bilgisi: Kurşun, Kömür, Mürekkep, Guaj,… (67)
  • En İyi 3D Animasyon ve Karakter Tasarım ProgramlarıEn İyi 3D Animasyon ve Karakter Tasarım Programları (53)
  • IELTS Hazırlık: İngilizce Sınav TavsiyeleriIELTS Hazırlık: İngilizce Sınav Tavsiyeleri (42)
  • Tipografiye Giriş: Tipografi Font Typeface Nedir?Tipografiye Giriş: Tipografi Font Typeface Nedir? (33)
  • Online Kitap Satış Siteleri Raporu: Okurlar ve Satıcılar içinOnline Kitap Satış Siteleri Raporu: Okurlar ve… (28)
  • En İyi Manga, Anime ve 2D Animasyon ProgramlarıEn İyi Manga, Anime ve 2D Animasyon Programları (27)
  • Oto-Stereogram (Şaşı Bak Şaşır) Çeşitleri ve YapılışıOto-Stereogram (Şaşı Bak Şaşır) Çeşitleri ve Yapılışı (27)
  • En İyi 3D Tasarım Programları: Yeni Başlayanlar için 2016 DosyasıEn İyi 3D Tasarım Programları: Yeni Başlayanlar için… (24)

Seçme Yazılar

Kağıt dergide yayımlanan ilk makalem “Go Oyunu” ve “Kaos Teorisi” hakkındaydı…

Ankara Üniversitesi Felsefe 3. sınıfta okurken yazdığım ve kağıt ortamında yayımlanan ilk makalem. Bibliothec: Felsefe Sosyal Bilimler Dergisi Bahar 2009 (Şubat -Mart Nisan) 7. sayısında çıkmıştı. Yazı ilgi görünce ODTÜ Go Topluluğu sayfasında da görücüye çıktı:

Ozgur Serdar Altunoglu © 2021

  • Türkçe
  • English